Denisipari puturi forate

Puțul este o alternativă la alimentarea centralizată cu apă în locurile în care această nu este disponibilă. Apă din puț este adesea utilizată pentru nevoile gospodăriei, de exemplu, pentru udarea plantelor. Dacă apă este tratată și filtrată corespunzător, poate servi și că sursă de apă potabilă.
Monitorizarea constantă te va ajuta să observi semnele de contaminare în timp și să chemi o echipă de specialiști în denisipări puțuri care poate face o astfel de lucrare într-un mod rapid. Îți poți da seama de necesitatea denisipării, după următoarele semne: presiune slabă, datorită faptului că, pe fundul puțului se formează un sediment de nisip sau nămol, apoi jetul de apă este sacadat, cu întreruperi, după care se oprește total. Dacă toate semnele de mai sus sau cel puțin unul dintre ele sunt prezente, această înseamnă că este necesar să chemi imediat echipa de experți.

Denisiparea putului cu un bailer

Această metodă realizată de specialiști, elimina toate tipurile de contaminanti. Bailerul este o țeavă fixată pe un cablu, în interiorul căruia există o bilă de metal. Gaură superioară este închisă cu o plasa, iar cea inferioară este deschisă. Dispozitivul de protecție este proiectat pentru curățarea puțurilor cu o adâncime de până la 50 m. Metodă este consumatoare de timp, dar este fiabilă. Puțul este curățat de nămol, nisip grosier și pietre mici. La o singură ridicare, dispozitivul poate captura 250-500 g de nisip, care corespunde unui strat de 3 cm cu un diametru al carcasei de 108 mm. Cunoscând dimensiunile echipamentului de pompare, se poate calcula frecvența de curățare. Acest lucru va preveni înfundarea severă a puțului în timpul funcționarii.

Curatarea cu pompa cu vibratii

Această metodă este mai progresivă și nu necesită efort fizic semnificativ. Se folosește o pompă de vibrații cu un accesoriu special. Pompă este utilizată atunci când sondă este îngustată și eliminarea contaminării cu echipamente standard este imposibilă. Productivitatea acestei metode este mult mai mare decât atunci când se utilizează un dispozitiv de salvare. În cazurile în care canalul este drept, superficial și lat, se poate utiliza o pompă submersibilă în locul unei pompe cu vibrații. Este coborâtă până la fundul puțului și pornită, după ce a ridicat anterior de mai multe ori nămolul și nisipul. După ce apă a fost complet curățată, protecția automată oprește pompă.

Curatarea cu pompa autoamorsanta

Presiunea în timpul curățării este mică, pentru că echipamentul să se înfunde mai puțin cu nămol și nisip și să funcționeze mai mult. Această metodă este recomandată pentru puțurile cu găuri curbate.